Strona 2 z 2

: śr gru 26, 2012 11:43 am
autor: V12
Optymalnie byłoby pożyczyć od kogoś sprawny komputer + panel, kolejno podmienić i ustalić co było przyczyną.

: śr gru 26, 2012 11:24 pm
autor: Jarek-Jerryjag
coś się w tym aucie zgubiłem co działa a co nie .
moze zacząć od początku. czy jesteś pewny ze dwie dmuchawy działają.
wyjmij bezpiecznik z zasilania jednej i sprawdz czy druga dmucha.
najwyższy bieg dmuchaw jest zasilany przez przekaźnik w dmuchawie ! ale aby dwa się zepsuły lub nie działały to dziwne.
uważałbym z zamiana kompów był biuletyn techniczny i coś tam zmieniali w zależności od VIN i czujnika temperatury . musiał bym pogrzebać w starych notatkach. jesli tranzystory sa dobre to w 99% komp jest dobry.

: pt gru 28, 2012 11:23 am
autor: suchorz
Teraz podmieniłem wężyki podciśnień z prawej strony, czyli pod schowkiem i nadmuchy działają chyba dobrze już.
Mam nadmuch na szybę i na boku.
Ogólnie teraz jest ok.

Co ciekawe to zaginęła mi postojówka lewa przednia.
Żarówka dobra, napięcie jest, a nie świeci się.

Po włożeniu żarówki brzęczy moduł przy lampie.
Nie nie ruszałem przy światłach, oprócz podświetlenia zegarów, które zadziałało, bo żarówki nie miały styków.

: pt gru 28, 2012 11:34 am
autor: V12
Jak napięcie jest i dobra żarówka własciwej mocy, to musi świecić, chyba, że po włożeniu żarówki moduł odcina zasilanie. W takim wypadku zajrzyj do modułu świateł w poszukiwaniu zimnych lutów. Moduł wygląda tak
http://www.sklep.v12.com.pl/p/pl/726/mo ... c3180.html

: pt gru 28, 2012 2:08 pm
autor: Jarek-Jerryjag
nie wiem o co chodzi . pisaliście o A/C teraz o żarówkach ,gdzie jedziemy -Mars czy Venus

: czw sty 24, 2013 8:22 pm
autor: suchorz
Nadmuch już działa, światelko postojowe też. :mrgreen:

Zostaje problem z hamulcami tylko, ale to już w innym dziale.

: pt lis 21, 2014 5:20 pm
autor: ojciec
Nie będę zakładał nowego tematu bo w sumie problem mam bardzo podobny.
Dziś odpaliłem jaguara po urlopie żeby sobie pochodził, przy okazji chciałem go w środku nagrzać więc włączyłem ogrzewanie na max i wentylatory na max.
Ku mojemu zdziwieniu ciepłe powietrze wieje na szybę, nogi i przez boczne kratki. Przez środkowe kratki nic nie wieje...
Jak pokrętło od temperatury ustawiłem na zimno zaczęło wiać przez środkowe kratki zimnym powietrzem. Zacząłem zwiększać temperaturę, gdy pokrętło było ustawione mniej więcej w połowie środkowe kratki się zamykały i nic z nich nie wiało.
czy to normalne? jeśli nie to gdzie szukać problemu?
Jaguar z 1992r.

: pt lis 21, 2014 10:38 pm
autor: Jarek-Jerryjag
ojciec pisze:czy to normalne
tak w tych modelach nie wieje gorące powietrze z środka. ale tez nie powinno wiać na szybę gdy jest nie wciśnięty diffrost.