Znaleziono 89 wyników

autor: AdaM92
pn kwie 23, 2018 3:09 pm
Forum: układ kierowniczy
Temat: [XJ40] Pompa wspomagania
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 7016

Nie ma ich na schemacie ;-) (wszystko co jest pokazane na rysunku jest już bezproblemowo wyjęte)
Nie mogę sobie tylko poradzić z "podstawa" tej pompy. Wykrecilem z niej zabierak, i odkrecilem 3 śruby imbusowe.. Wychodzi tylko na 3-4 mm i nic poza tym, tak jakby coś ją jeszcze trzymało..
autor: AdaM92
sob kwie 21, 2018 4:03 pm
Forum: układ kierowniczy
Temat: [XJ40] Pompa wspomagania
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 7016

Witam, podpinam się pod temat.
Orientuje się ktoś jak wyciągnąć podstawę tej pompy? Odkrecilem 3 śruby, które ją trzymają ale nie chce wyjść.. (wychodzi tylko na około 3-4mm) tak jakby coś jeszcze ją trzymało?
autor: AdaM92
pt kwie 07, 2017 2:07 pm
Forum: silnik i osprzęt
Temat: [XJ40] Problem z odpalaniem
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 5732

Pojezdzilem sobie troszkę wczoraj i wydaje mi się ze krokowy ustawił się sam z siebie.. (teraz trzyma obroty 650 na P i na D - ze wciśniętym pedałem hamulca) a podczas jazdy gdy puszcze padał gazu i auto wytraca sobie prędkość obroty są równe 900. Co do błędu "break pressure low" wystarczyło odpowie...
autor: AdaM92
śr kwie 05, 2017 9:26 am
Forum: silnik i osprzęt
Temat: [XJ40] Problem z odpalaniem
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 5732

Kolektor sprawdzony -nie łapie lewego powietrza. Krokowy - sprawdziłem i porządnie wyczyscilem, jak na razie działa poprawnie (bynajmniej tak mi się wydaje, bo w czasie jazdy podczas odpuszczenia gazu trzyma obroty w granicach 900 +/- 30 ale podczas postoju spadają do 450 i również bardzo delikatnie...
autor: AdaM92
pn kwie 03, 2017 7:01 pm
Forum: silnik i osprzęt
Temat: [XJ40] Problem z odpalaniem
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 5732

Panowie dobre wieści :-) Auto naprawilo się samo.. :-)) A tak na prawdę to wczoraj w nocy jeszcze troszkę dlubalem i próbowałem go odpalić ale nie chciał aż aku padło więc odlaczylem i zostawiłem na noc, rano przychodzę i podpinam aku spowrotem wsiadam i szok 😮 auto od strzała odpalilo, i ch...
autor: AdaM92
ndz kwie 02, 2017 5:17 pm
Forum: silnik i osprzęt
Temat: [XJ40] Problem z odpalaniem
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 5732

W poniedziałek postaram się sprawdzić kolektor pod względem nieszczelności i zobaczę raz jeszcze ten silniczek krokowy.. Co prawda teraz działa "teoretycznie" dobrze bo przed czyszczeniem gdy przekrecilem stacyjke na zapłon to cały czas próbował się otworzyć.. (w otwartej pozycji nadal kręcił próbuj...
autor: AdaM92
pt mar 31, 2017 4:53 pm
Forum: silnik i osprzęt
Temat: [XJ40] Problem z odpalaniem
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 5732

Odłączyłem instalację LPG i zasilanie od niej - nadal miał problemy z rozruchem na zimno. Czujnik CTS - sprawdziłem, napięcia mieściły się w granicach dla pewności "pożyczyłem" czujnik od brata - efekt ten sam.. trudności z odpaleniem na zimno. Poczyściłem więc raz jeszcze wszystkie styki jakie rozł...
autor: AdaM92
wt mar 28, 2017 7:38 pm
Forum: silnik i osprzęt
Temat: [XJ40] Problem z odpalaniem
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 5732

Układ AIR można chyba wykluczyć jak i ECU, bo auto do czasu demontazu chodziło bardzo dobrze a pompa od samego początku była bo była (od czasu zakupu auta całej części "wyjściowej" nie było. Co do listwy postaram sie sprawdzic ja jutro, dziś tylko na szybko wypiołem podcisnienie z regulatora i nie b...
autor: AdaM92
wt mar 28, 2017 6:20 pm
Forum: silnik i osprzęt
Temat: [XJ40] Problem z odpalaniem
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 5732

Skoro jest to selenoid od pompy powietrza to ma on jakie kolwiek powiązanie z nie odpalaniem auta na zimnym silniku i kulawym "chodzeniu" do momentu osiągniecia pewnej temperatury?? Podczas demontażu wywaliłem ta pompe, bo ktoś wczesniej majstrował przy tym układzie i nie było całej reszty instalacj...
autor: AdaM92
wt mar 28, 2017 2:17 pm
Forum: silnik i osprzęt
Temat: [XJ40] Problem z odpalaniem
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 5732

[XJ40] Problem z odpalaniem

Witam, mam problem z odpaleniem mojego jaga (xj40, 87r. 3.6 + LPG) Zacznę od początku, w styczniu pękły mi przewody od układu chłodzenia (od pompy wody do termostatu i od pompy wody do bloku) Wiec rozebrałem cały kolektor żeby się do tego dostać i wymienić, złożyłem wszystko do kupy w zeszłym tygodn...
autor: AdaM92
ndz lis 20, 2016 7:53 pm
Forum: przeniesienie napędu
Temat: [XJ40] Wymiana tylnego dyferencjału.
Odpowiedzi: 57
Odsłony: 18493

Dzięki starałem się :sunny:
autor: AdaM92
sob lis 19, 2016 1:49 pm
Forum: przeniesienie napędu
Temat: [XJ40] Wymiana tylnego dyferencjału.
Odpowiedzi: 57
Odsłony: 18493

Pewnie! mostu wgl nie słychać, elegancko pracuje! Jestem zadowolony z tej pracy :king:
autor: AdaM92
pt lis 18, 2016 3:43 pm
Forum: przeniesienie napędu
Temat: [XJ40] Wymiana tylnego dyferencjału.
Odpowiedzi: 57
Odsłony: 18493

Prawie zapomniałem :D Po pracach wygląda tak ... Tak wiem jednej śruby zapomniałem wkręcić :tongue: http://s5.ifotos.pl/img/146707886_axaqeae.jpg http://s10.ifotos.pl/img/147322496_axaqeqr.jpg http://s5.ifotos.pl/img/146574256_axaqeqx.jpg http://s10.ifotos.pl/img/146707886_axaqeqq.jpg
autor: AdaM92
śr paź 26, 2016 12:44 pm
Forum: przeniesienie napędu
Temat: [XJ40] Wymiana tylnego dyferencjału.
Odpowiedzi: 57
Odsłony: 18493

Pytanie jak to się demontuje? ten cały uszczelniacz. Chyba jakimś małym ściągaczem, ale w drugą stronę to wcisnę to czy jakaś praska czy coś musi to zrobić?
autor: AdaM92
wt paź 25, 2016 10:59 pm
Forum: przeniesienie napędu
Temat: [XJ40] Wymiana tylnego dyferencjału.
Odpowiedzi: 57
Odsłony: 18493

Jeszcze rano spróbuję z drugiego dyfa zamienić jak będzie to samo to nic tylko zamawiać nowe.