[XK8] Cruise not avaible - tempomat niedostępny

Moderator: V12

konik
Posty: 48
Rejestracja: sob lut 23, 2013 4:47 pm

[XK8] Cruise not avaible - tempomat niedostępny

Post autor: konik » wt cze 24, 2014 12:06 pm

Witam,
Panowie wyświetla mi "Cruise not avaible". Zakładam, że skończył mi się czujnik położenia pedału hamulca albo mam luz na pedale (brak odczytu z pedału jego stanu)?
Wie ktoś jak wygląda ten czujnik (gdzie szukać, jakieś fotki...), co najpierw sprawdzić zanim zacznę wymieniać czujnik. Pasuje z S-ki 3W5T-9C872-AB; 2W93-13480-AA?
Dziękuję za informację.

Awatar użytkownika
tkp15
Posty: 410
Rejestracja: czw sie 13, 2009 12:58 pm

Post autor: tkp15 » wt cze 24, 2014 11:50 pm

Poważna sprawa. Ja bym bryknął do serwisu JagCar rozwiążą Twój problem w rozsądnej cenie. Mi pomogli kilka razy. Uniknąłem przez to zbędnych wydatków związkowych z wyminą sprawnych podzespołów.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez tkp15, łącznie zmieniany 1 raz.

konik
Posty: 48
Rejestracja: sob lut 23, 2013 4:47 pm

Post autor: konik » śr cze 25, 2014 7:56 am

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jaki czujnik (kod, zdjęcie lub link do stronki z aukcją tego elementu) tam siedzi. Czy jest on dedykowany tylko do XK, czy można wziąć z X-type, S-type czy też XJ???
Dziękuję za informację.

Jarek-Jerryjag
Posty: 2968
Rejestracja: sob lut 03, 2007 5:38 am

Post autor: Jarek-Jerryjag » śr cze 25, 2014 9:40 am

tam są w obudowie dwa przełączniki jeden od hamulców drugi od tempomatu. kiedyś o tych przełącznikach pisałem robione we Francji i chyba firma Cherry to wytwarzała . ale nie są osobno osiągalne.
można przerobić od xj8 modelów do 2003 . tylko trzeba zrobić ekstra przedłużenie przewodów taki przedłużacz bo od xj8 ich nie ma.

konik
Posty: 48
Rejestracja: sob lut 23, 2013 4:47 pm

Post autor: konik » śr cze 25, 2014 7:13 pm

Witam,
Dzięki Jarek - wyjąłem cholerstwo http://www.jagrepair.com/images/TSB/XJ/206-07%20AM3.pdf

Podurnieli - 150 dolców http://www.carpartsdiscount.com/brake-l ... 593=117911

Zastanawiam się czy zmostkować czy szukać czujnika.

ODPOWIEDZ